Mobles

Perque Albex es tan bo y com clasifica els mobles

Els mobles són aquells components d’un habitatge capaços d’atorgar-li a la mateixa un estil i personalitat única; Podem afirmar que existeix un tipus de moble per a cada ocasió i necessitat; posarem l’accent no en els estils sinó en la seva estructures. A causa de l’extensa varietat de formes de mobles es torna una cosa complexa l’estudi de les seves estructures, és per això que es procedeix a una agrupació dels mateixos segons certes similituds. I Albex es expert en fer els millors mobles adaptats. Encara que aquesta agrupació pugui resultar només aproximada, aquí ho farem segons la següent classificació:

MOBLES DE CAIXA Inclouen a més de les caixes i arques, tota la diversitat d’armaris i les seves derivacions.

MOBLES DE TAULA Inclou tota la gamma de taules i similars.

MOBLES DE REPÒS Ho constitueix el cadirat en general, bancs i llits.

Categoria:

Els mobles poden ser classificats per tres categories: 1.Per funció 2.Pels materials 3.Pel seu lloc d’ús 4.Pel comprador 5.Pel fabricant 6.Pel seu disseny

Per funció es destaquen els següents: Mobles receptacles de suport: Serveixen de diposito d’objectes. Mobles per a recolzar-se: Llits, lliteres, bressols, divans. Mobles per a asseure’s: Cadires, butaques, sofàs, otomans. Mobles especials/ accessoris: Sostenedores de llibres, rellotges, llums, florers, jardineres.

Per materials es destaquen els següents: Mobles de fusta massissa, Mobles de taulers aglomerats Mobles metàl·lics, Mobles entapissats, Mobles plàstics

Per compradors es destaquen els següents: Mobles comercials, Mobles especials a demanat, Mobles d’exportació

Definicions d’alguns mobles:
Mobles de Caixa
Armari de rebost Moble alt amb portes on es guarden objectes relacionats amb la cuina.
Aparador Moble on es guarden tot el necessari per al servei de taula
Armari Moble generalment amb portes que s’utilitza per a guardar tot tipus d’objectes.
Arquella Semblant al barguenyo.
Arquimesa És la denominació aragonesa i catalana del barguenyo.
Còmoda Moble amb calaixos que s’ocupen tot el front que serveix per a guardar roba.
Chifonier còmoda alta i estreta, a vegades es diu setmanari o semainier posseeix set calaixos, un per a cada dia de la setmana.
Canterano Moble meitat còmoda, meitat escriptori.
Credencia Moble litúrgic que se situa al costat de l’altar per a guardar els utensilis per a la cerimònia. Es diu així també a un armari per a emmagatzemar aliments.
Prestatgeria Similar a la llibreria però pot estar pensada per a col·locar un altre tipus d’objectes que no siguin llibres.
Llibreria Moble que serveix per a col·locar llibres que consta de dos laterals i vàries baldes.
Mesilla Mesa petita generalment amb calaixos que se situa als costats del llit.
Vitrina Moble tipus prestatgeria però que posseeix portes envidrades que deixen veure el seu interior.
Bagul caixa de fusta la tapa de la qual és plana és abatible mitjançant algun tipus de frontisses.
Bagul Similar a l’arca però amb l’interior folrat i la tapa del qual sol tenir forma convexa.
Mobles de Taules
Consola Mesa pensada per a estar recolzada en una paret i que sol tenir una balda inferior.
Escrivania Moble amb un tauler per a escriure que posseeix sobre aquest una zona de calaixos per a guardar papers.
Escriptori Moble tipus taula, amb calaixos interiors per a guardar papers i una superfície per a escriure.
Mesa de centre Mesa baixa que sol situar-se en el saló davant del sofà.
Mesa Moble que es compon d’una superfície horitzontal i diverses potes, que serveix per a escriure, menjar o realitzar qualsevol activitat en la posició d’assegut.
Tocador Moble amb forma de taula, mirall i calaixos que s’usa per a pentinar-se i maquillés.
Vetllador mesita d’un sol peu que sol ser rodona.
Mobles de Repòs
Escó Banc de fusta que s’usava no sols per a asseure’s, sinó per a dormir.
Butaca Seient individual generalment entapissat i que posseeix per a donar suport als braços.
Sofà Seient per a dos o més persones generalment entapissat.
Silla Seient amb respatller que en general té quatre potes.
Tamboret Tipus de seient que manca de respatller.
Gandula Seient individual que serveix per a descansar i el suport del qual està bastant més inclinat que una cadira.
Llit Moble constituït per una armadura sobre el qual es col·loca un matalàs, coixins i sabanes, on les persones dormen o descansen.
Tipus de Mobles Els mobles són aquells elements dissenyats i produïts per a usar-los en una determinada construcció o habitatge i compleix amb diferents funcions d’acord amb la seva forma i grandària. La seva principal qualitat és que poden traslladar-se fàcilment, com per exemple una taula, cadira, llit, taula de llum, etcètera. D’acord amb l’estil que presentin els mobles.
Mobles Clàssics Els mobles d’aquest tipus es caracteritzen per presentar colors càlids i les seves línies solen ser més aviat sòbries. Les fustes utilitzades generalment són tenyides i compten amb acabats artesanals. En la majoria dels casos es recorre al cirerer, caoba o noguera per a la seva producció.
Sheraton: És un estil contemporani amb el Hepplenwhite rep el seu nom per Thomas Sheraton, les fustes utilitzades són la caoba i el limoncillo, usa poc la incrustació i mes el chapeado, la marqueteria i el laqueado, es destaca per les seves potes rectes o torneadas i l’estil general és rectilini i simple.
Chippendale: Rep el seu nom pel seu creador Thomas Chippendale, s’inspiro en els estils xinès, gòtic i Lluís XV, s’usen les línies sinuoses i les rectes combinades, les potes davanteres són del tipus cabriole i es decoren, les posteriors són rectes i de secció quadrada.
Queen Anne: Es caracteritza per l’escala reduïda del mobiliari i l’esperit domestico d’aquest. Els mobles mes característics d’aquest estil són les mesitas amb calaixos, les cadires de respatller rodó, les butaques d’ales, escriptoris i armaris amb taulers oblics. La fusta mes característica és la noguera, però també s’utilitzo freixe, roure, pi i til·ler. Les potes dels mobles solen tenir terminacions amb forma d’arpa o potes de cavall, són corbades i a vegades tenen motius de petxines en la seva part mitjana.
Mobles Contemporani els mobles amb aquest estil són els que van començar a fabricar-se a mitjan segle XX i la seva aparença no és del tot moderna. Compten amb formes altament definides i amb línies corbes ben elegants.
Shaker: Es destaquen per la seva neciesa en l’estil de mobiliari.
Mission style: Es destaquen per la geometria del seu disseny i presenten una estructura recta simple.
Escandinaus: La subtilesa dels mobles escandinaus es basa en la puresa de les seves línies rectes i la suavitat de les seves corbes, expressades en tons pastel, en fustes naturals, en superfícies blanques i precisos contrastos foscos.
Art déco: La principal característica del mobiliari Art déco és l’ús de la línia recta, amb les seves diferents combinacions, el xapat, les corbes i cercles, la utilització de les línies en formes geomètriques com l’hexàgon i l’octàgon que es convertiran en les més utilitzades. També, sorgeixen materials nous per a la Decoració del mobiliari i noves combinacions entre ells. Per exemple, el crom, la baquelita, les resines sintètiques, el plàstic, etc. El mobiliari d’estil Art déco també es caracteritza per ser una fusió entre el funcional i el Decoratiu. És a dir, a pesar que l’Art déco va buscar abans de res la primacia de la Decoració a la funcionalitat, també busca que les peces fossin importants per si mateixa i tinguessin una utilitat.
Mobles colonials i mobles rústics Aquests aconsegueixen crear ambients acollidors i càlids, però amb un cert toc intrigant que atreu. Materials de qualitat: fustes exòtiques i teixits naturals en perfecta harmonia s’uneixen per a crear mobles colonials i mobles rústics duradors i exclusius. Dormitoris amb llits, còmodes, mesillas i baguls de fusta combinats amb butaques de pell i catifes de ratán; en els menjadors, mobles rústics: robustos aparadors amb tiradors artesanals de ferro; escriptoris «de viatge» complementats per llums de llautó per als racons de treball; paravents, balancins, penja-robes, miralls, consoles.
Mobles Colonials Són propis de les finques i hisendes prèvies al segle XX. Per a la seva fabricació es recorre a materials autòctons, detalls artesanals, fustes massisses i tocs exòtics.
Mobles Rústics Els mobles que compten amb aquest estil tenen una aparença folklòrica. Transmeten la sensació de ser mobles usats, senzills o rudimentaris.
Mobles Vintage Els mobles vintage evoquen el passat i es caracteritzen pel seu disseny original i per la qualitat dels materials amb els quals estan fabricats. En la decoració de la llar, els enamorats d’aquest estil poden optar per mobles vintage per a espais complets: saló, despatx, dormitori i fins i tot l’hall d’entrada. Els que prefereixen posar només un toc d’aquest estil tan especial poden triar una decoració que inclogui alguns mobles vintage que aportin una nota especial en una habitació determinada. En aquest cas es poden trobar mobles vintage com a bonics tamborets, taules auxiliars, sabaters i fins i tot vitrines per a emmagatzemar vins o licors.
Mobles de Descans El conjunt de Mobles de descans constitueix en si mateix una classificació tan heterogènia com variada. En ell s’inclouen des de somiers, matalassos, coixins, fins a canapès i somiers. En la nostra pàgina web tots els mobles de descans estan dissenyats amb cura perquè compleixin la seva funció a la perfecció i a més, perquè formin part d’una decoració exquisida concorde a la resta d’elements.
Mobles de Disseny Aquests mobles compten amb terminacions molt fines i una aparença molt elegant sense deixar de ser pràctics.
Mobles Infantils Els més petits de la casa necessiten peces fortes, de materials resistents capaços d’aguantar el seu ritme, però alhora que siguin versàtils, boniques i funcionals. Els mobles infantils transformaran el dormitori, la sala de jocs, la zona d’estudis…, en el seu món. Els mobles infantils combinen a la perfecció la qualitat de les fustes nobles amb els dissenys més alegres. En tons blancs o de fusta vernissada, els dormitoris amb lliteres, per a compartir somnis; els llits i còmodes estil colonial per a crear ambients exòtics; les combinacions de llibreries, escriptoris i cadires d’estudi.
Mobles de Jardí Les zones d’exterior de la casa cobren protagonisme amb el bon temps. És el moment propici per a renovar els mobles d’exterior i crear un oasi en la llar on passar animades vetllades o tranquil·les migdiades. Les fibres naturals són un dels materials més adequats per als mobles de jardí: la teka, el ratán, etc… encara que també es poden trobar mobles d’exterior fabricats en fibres sintètiques de gran qualitat per a resistir les inclemències del temps. El plàstic cobra un nou protagonisme en els mobles de jardí i presenta dissenys divertits i colorits ideals per als espais urbans o petites terrassa.
Mobles de Forja Els mobles de forja tenen una presència i un encant especial gràcies a la combinació dels seus nobles materials. Els mobles de ferro representen un estil que encaixa bé en molts ambients diferents, donant un missatge de continuïtat i solidesa molt característic. Si volem gaudir dels mobles de Forja hem de saber que estarem gaudint del treball de veritables artistes i artesans que han sabut mantenir un art únic a través dels mobles de ferro.
Mobles Pop Són per a un gust molt selecte per les seves qualitats innovadores. Es caracteritzen per ser mobles funcionals i summament pràctics. Solen comptar amb estampats i colors atrevits, cridaners i summament originals.
Mobles Barroc Els mobles d’aquest estil es caracteritzen per comptar amb complements i motius recarregats, a més de posseir nombroses formes i materials que transmeten pesadesa i confusió.
Mobles Minimalista els mobles amb aquest estil es caracteritzen per la seva escassa ornamentació i busquen ser funcionals dins de l’habitatge.
Mobles Reciclats Una de les característiques més cridaneres dels mobles reciclats ha de ser sostenible i ha de ser funcional. L’avantatge és que amb qualsevol material fas la teva creació.
Mobles de Pedres Versatilitat. La pedra natural ha deixat de limitar-se als exteriors o a ambients rurals, incorporant-se a qualsevol mena d’espai i superfície. Així, les parets uniformes donen pas a la fusió de materials i acabats, així com els sòls, que adquireixen un nou protagonisme. A més, es pot utilitzar en paviments o per a decorar banyeres, fogons, i fins i tot rentats. Bellesa. La pedra és un dels elements que aporten propietats més interessants per als recobriments, creant una increïble sensació de confort, elegància i fins i tot luxe difícil d’igualar, i combinant a la perfecció amb qualsevol altre material, tant amb fusta com amb vidre o metall. Serenitat. En remetre directament a la naturalesa, les sensacions que la pedra transmet a la vista i al tacte contribueixen a crear un efecte únic de relaxació que, per exemple, resulta ideal per a la decoració del bany. Adaptabilitat a qualsevol estil. Depenent de la mena de pedra de què es tracti i de l’acabat triat, resulta un material capaç d’adaptar-se a tota mena de decoració. Per això, per a poder utilitzar-ho de manera adequada és necessari conèixer les varietats existents (marbres, granits, pissarres, basalts, areniscas, còdols, quarsites, etc.), així com les seves propietats. Regulació tèrmic-acústica. Per les seves pròpies qualitats físiques, la pedra és un material que constitueix un bon aïllant en tots els sentits, aportant la frescor necessària a l’estiu i la calidesa que demanda l’hivern.
Mobles de Cartó El cartó és un material format per diverses capes de paper superposades, a base de fibra verge o de paper reciclat i encara que a simple vista no sembli un element resistent, se li sol dotar d’una estructura de forma hexagonal, similar a les formes que construeixen les abelles, per a dotar-li de fermesa. Per a la fabricació d’aquesta mena de mobles, se sol utilitzar cartó corrugat o bé, cartó reciclat més gruixut.
Mobles de Plàstic Una de les principals raons per les quals la gent té per a comprar mobles de plàstic és el fet que això tendeix a ser molt més barat que altres tipus. A més, els mobles de plàstic és en realitat molt similar a altres tipus i que en realitat podria ser fins i tot millor en alguns aspectes. Això significa que vostè obté manera beneficis més enllà dels estalvis.